Pitjit massage

Pitjit betekent in het Nederlands gewoonweg massage. De Indonesische Pitjit omvat verschillende vormen van massage en vormt het tot een harmonisch geheel. De gebruikte technieken werken door op vele niveaus: huid en spieren, het bewegende lichaam en energie, oppervlakkig en diep naar binnen.
Indonesische Pitjit is een diepwerkende, dynamische, stimulerende massage, welke effectief kan worden ingezet bij spierpijnklachten. Indonesische Pitjit heeft een holistische en integratieve benadering van masseren.
Meest kenmerkend is de snelle krachtige duim over duim techniek.
Blokkades in de energiebanen door lichamelijke en/of geestelijke overbelasting resulteren in  pijn- en stressgerelateerde klachten. Deze worden opgespoord en aangepakt.
Er wordt gebruik gemaakt van intensieve technieken tot diep in het weefsel.

De effecten van de Indonesische Pitjit zijn:• een algemeen verbeterde conditie• een goede doorbloeding en energiedoorstroming• verlicht- en heft spierpijnklachten op• vitale oppepper.

Enkele verschillende vormen van massage die in de Pitjit zijn terug te vinden:

Intuïtieve massage:
Er is aandacht voor de mens als geheel. Op holistische ( allesomvattende ) en met gebruik van olie worden lichaam en geest vrij gemaakt van spanning. Op respectvolle wijze en geleid door intuïtie kunnen daardoor eerder verstoringen in de energiebalans worden opgespoord.

Dynamische massage:
Schuddende, wiegende en rekkende handelingen brengen iemand tot een dieper niveau. Het lichaam bestaat uit ongeveer 70 % water, waardoor er beweging ontstaat.

Energetische massage:
Energetische massage is afkomstig uit oosterse landen. Het zenuwstelsel reageert op energie, daarom werkt deze massage rustgevend. Door massagetechnieken worden verkrampte spieren ontspannen, waardoor ook emotionele spanning en stress oplost.

Polariteitsmassage:
Door het neerleggen van de handen op bepaalde reflexpunten op het lichaam worden de polen met elkaar in verbinding gebracht en worden energiestromen in het lichaam in goede banen geleid.